Witte Basis Roomijs op Boterbasis
Belangrijke informatie bij mijn ijsrecepten
Alle recepten geven een compositie tussen 740 en 760 gram, exclusief eventuele vullingen. Dit kan in de meeste ijsmachines verwerkt worden en geeft ongeveer 1 liter ijs. Je kunt natuurlijk zelf op- of afschalen.Zelf Witte Basis Roomijs maken op Boterbasis
Geen slagroom in huis, maar wel een lekker ijsje maken? Dan is dit recept Witte Basis Roomijs op Boterbasis zeker wat voor jou. Een goede staafmixer is wel nodig!
Receptenbundel ijs (Witte Basis – met bindmiddel, eidooier of maïszetmeel)
Zoek je een mooi gebalanceerd canvas om mee aan de slag te gaan? Dan zijn deze Witte Basis Roomijs recepten zeker wat voor jou! Je kunt er erg veel mee variëren.
Slechts € 4,49 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Boter bevat net als slagroom lekker veel melkvet. Weliswaar in een andere verhouding, maar door wat te spelen met de receptuur is het ook erg goed mogelijk om een lekker roomijs te bereiden met boter. Het enige lastige is wel het goed mengen en homogeniseren van de melkvetten uit de boter. Doordat het melkvet al samen is gaan klonteren tijdens de boterbereiding, is het belangrijk om het geheel weer zo goed mogelijk te mengen. Tijdens het bereiden van de compositie zal de boter boven komen drijven. Met een krachtige staafmixer kun je dit weer goed door de compositie mengen na de warme bereiding. Helemaal perfect homogeniseren lukt niet meer, maar je komt toch een heel eind.
Over ijsrecepten met (gecombineerde) stabilisatoren en/of emulgatoren
Een ijsrecept waarin diverse stabilisatoren en/of emulgatoren zijn verwerkt, zijn vaak langer lekker en houdbaar dan ijsrecepten waar deze niet inzitten. Er is minder krimp van ijs, er kan meer luchtopslag zijn, er is betere onderdrukking tegen (grote)ijskristalvorming na temperatuurschommelingen. Een ijs met dergelijke middelen blijft dus langer een aangenaam mondgevoel houden dan receptuur waarin dit niet verwerkt is. Het ijsje blijft langer lekker!
- Meer informatie over Stabilisatoren.
- Meer informatie over Emulgatoren.
- Gebruik voor het afwegen van stabilisatoren en emulgatoren een precisieweegschaal.
- Meng een stabilisator en/of emulgator altijd extreem goed door de andere droge stoffen – bijvoorbeeld suikers – voordat je het toevoegt.
- Wil je een andere Gecombineerde Stabilisator-Emulgator (Neutro) of eigen samenstelling van stabilisatoren en/of emulgatoren gebruiken? Dat kan. Let wel altijd goed op de dosering en hydratatietemperatuur. Zie dit artikel voor handvatten en richtlijnen: Zelf stabilisatoren met een emulgator combineren, hoe doe je dat?
Veelgestelde vragen bij ijsrecepten
Klik op één van de vragen voor een antwoord.Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.