Variegato rekenmachine
Rekenmachine voor variegato op basis van fruit
Variegati zijn er in enorm veel verschillende soorten. Het gebruik van een variegato, is een mooie manier om je zelfgemaakte ijs een extra twist te geven. In plaats van een toevoeging door je compositie te mixen, voeg je een variegato toe na het afdraaien van het ijs. Je kunt dan laagjes maken en wisselen tussen ijs en de variegato. Eventueel nog even kort doorroeren om een mooie swirl te maken. Nu zijn er talloze variegati te bestellen, van karamel, chocolade en andere crèmeachtige substanties tot aan heerlijke variegati op basis van fruit (met of zonder stukjes). Zelf maken is natuurlijk ook erg leuk, de creatieve mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt.
Met deze rekenmachine kun je een eenvoudige variegato op basis van fruit berekenen. In de basis wordt het een behoorlijk stroperige saus die goed door een (niet te stevig) afgedraaide compositie kan worden gemengd. Je kunt natuurlijk altijd nog extra garnituur toevoegen, denk aan gekonfijte citrusschillen of heerlijke gekonfijte aardbeien. De saus en de gekonfijte garnituur blijven zelfs op serveer- en bewaartemperatuur zacht en stroperig door het hoge suikergehalte.
Gebruik van een refractometer
Je hebt een refractometer nodig om deze rekenmachine goed te kunnen gebruiken. Voor een variegato heb je een refractometer met bereik van 0 t/m 90 °Brix nodig.
Nog geen Refractometer? Via het onderstaande linkje kun je een refractometer bestellen: