Witte Basis Roomijs (op basis van Maïszetmeel)
Zelf Witte Basis Roomijs maken op basis van Maïszetmeel Op mijn website houd ik mij vooral bezig met ijs van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit is dus gericht op de persoon die vaker dan…
IJsrecepten zonder stabilisatoren, bindmiddelen en emulgatoren
Een ijsrecept waarin geen Gecombineerde Bindmiddelen / Gecombineerde Stabilisator-Emulgator zit, is gevoeliger voor krimp, het vormen van grotere waarneembare ijskristallen, is minder stabiel en blijft minder lang lekker dan een ijsje waarin dergelijke hulpstoffen wel zitten. Dit zijn dan ook geen ijsjes om lang in de vriezer te bewaren, je kunt ze het beste ‘s ochtends draaien, overdag verder laten invriezen en ‘s avonds nuttigen. ‘s Avonds draaien en de volgende dag nuttigen kan natuurlijk ook. Ik wil aanraden ze niet veel langer dan een dag of twee te bewaren. Dan kan het ijs een onaangenaam mondgevoel hebben en ervaar je het ijsje als minder lekker, zonde!
In deze recepten kunnen wel andere bindmiddelen gebruikt worden. Denk hierbij aan ei(geel), gelatine of zetmeelsoorten. Ook ijsjes op custardbasis zal ik hier dus plaatsen. Ik geef ze wel de benaming ‘roomijs’ wanneer het voldoet aan het minimale melkvetpercentage. Vanuit vaktechnisch oogpunt zouden ze er officieel niet onder mogen vallen in verband met de vreemde vetten.
Zelf Witte Basis Roomijs maken op basis van Maïszetmeel Op mijn website houd ik mij vooral bezig met ijs van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dit is dus gericht op de persoon die vaker dan…
Zelf Aardbeien, Frambozen of Bramen Roomijs van Gevriesdroogd Fruit maken Ben je op zoek naar een heerlijk romig Aardbeien, Frambozen of Bramenijs? Dan is dit recept zeker iets voor jou! Door het gebruik van gevriesdroogd…
Zelf Crème Anglaise voor gebruik in ijsbereidingen maken Crème Anglaise is de perfecte verrijking voor het maken van romig, huisgemaakt ijs met complexiteit. Deze klassieke saus, gemaakt van eidooiers, melk, suiker, water en een tikje…
Zelf Witte Basis Roomijs op Dooierbasis maken Begin je net met het bereiden van je eigen ijs en zoek je een mooi gebalanceerd canvas om mee aan de slag te gaan? Dan is dit Witte…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘IJssalon Rémon Recept Sjabloon’!