Karamel Roomijs
Belangrijke informatie bij mijn ijsrecepten
Alle recepten geven een compositie tussen 740 en 760 gram, exclusief eventuele vullingen. Dit kan in de meeste ijsmachines verwerkt worden en geeft ongeveer 1 liter ijs. Je kunt natuurlijk zelf op- of afschalen.Zelf Karamel Roomijs maken
Ben je op zoek naar een recept voor een heerlijk zacht en zoet Karamel Roomijs? Dan is dit recept zeker iets voor jou!
Receptenbundel ijs (Witte Basis – met bindmiddel, eidooier of maïszetmeel)
Zoek je een mooi gebalanceerd canvas om mee aan de slag te gaan? Dan zijn deze Witte Basis Roomijs recepten zeker wat voor jou! Je kunt er erg veel mee variëren.
Slechts € 4,49 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
De warme smaak van karamel brengt een vleugje magie met zich mee, ook tijdens de koudere dagen. Het nodigt uit tot gezelligheid en warme gesprekken. Geserveerd op zichzelf, bij een goede kop koffie of bij een punt lauwwarme appeltaart. Dit rijke roomijs brengt niet alleen een volle zoete smaak, maar ook een gevoel van ontspanning en rust.
Om te genieten van dit romige karamelijs hoef je gelukkig niet veel vies te maken. Aan een enkele (hoge) pan heb je genoeg. Zodra de Karamel klaar is, gaan we direct over op de compositie. De pan maakt zichzelf dan alweer schoon. Lekker makkelijk!
De basis voor dit ijs heb ik neutraal gehouden. Varieer ermee door tegen het einde van de draaitijd circa 75 gram Lotus-koekjes, speculaas of nootjes door te draaien. Het ijs gelost in de bewaarbak? Dan kun je er eventueel nog een karamel- of chocoladesaus doorheen marmeren.
Over ijsrecepten met (gecombineerde) stabilisatoren en/of emulgatoren
Een ijsrecept waarin diverse stabilisatoren en/of emulgatoren zijn verwerkt, zijn vaak langer lekker en houdbaar dan ijsrecepten waar deze niet inzitten. Er is minder krimp van ijs, er kan meer luchtopslag zijn, er is betere onderdrukking tegen (grote)ijskristalvorming na temperatuurschommelingen. Een ijs met dergelijke middelen blijft dus langer een aangenaam mondgevoel houden dan receptuur waarin dit niet verwerkt is. Het ijsje blijft langer lekker!
- Meer informatie over Stabilisatoren.
- Meer informatie over Emulgatoren.
- Gebruik voor het afwegen van stabilisatoren en emulgatoren een precisieweegschaal.
- Meng een stabilisator en/of emulgator altijd extreem goed door de andere droge stoffen – bijvoorbeeld suikers – voordat je het toevoegt.
- Wil je een andere Gecombineerde Stabilisator-Emulgator (Neutro) of eigen samenstelling van stabilisatoren en/of emulgatoren gebruiken? Dat kan. Let wel altijd goed op de dosering en hydratatietemperatuur. Zie dit artikel voor handvatten en richtlijnen: Zelf stabilisatoren met een emulgator combineren, hoe doe je dat?
Veelgestelde vragen bij ijsrecepten
Klik op één van de vragen voor een antwoord.Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.