IJs maken met Gevriesdroogd Fruit
IJs maken met Gevriesdroogd Fruit, kan dat? En zo ja, wat zijn dan de voordelen, nadelen en wat zijn de aandachtspunten? Een tijdje terug had ik een hersenspinsel over gevriesdroogd fruit in een roomijs. Want…
Heb je de basis van de ijsbereiding onder de knie en wil je nog verder de diepte in? Dan is deze categorie vol geavanceerde informatie zeker wat voor jou!
IJs maken met Gevriesdroogd Fruit, kan dat? En zo ja, wat zijn dan de voordelen, nadelen en wat zijn de aandachtspunten? Een tijdje terug had ik een hersenspinsel over gevriesdroogd fruit in een roomijs. Want…
Hoe mooi zou het zijn als je ieder ijsje dat je voor ogen hebt, ook daadwerkelijk zou kunnen bereiden? Niet terug te hoeven grijpen op bestaande oplossingen, maar je eigen creativiteit volledig de vrije loop…
Wanneer je specifieke ingrediënten wilt gaan gebruiken in mijn ijsrekenmachine, is het belangrijk dat je weet hoe je een voedingswaardetabel en ingrediëntendeclaratie kunt begrijpen en doorgronden. Want welke waarden zijn belangrijk? Waar let je op?…
We hebben al eerder besproken hoe je roomijs met een fruitsorbet kunt combineren om tot een fruitijsje te komen. Dit resulteert in de meeste gevallen in een Demi-ijs en soms zelfs in een Sherbet. Een…
Dit is een technisch kennisartikel voor ijsbereiders die zelf stabilisatoren met een emulgator (of emulgatoren) willen combineren voor het gebruik in hun zelfgemaakte ijs. Het is voor dit artikel van belang dat je weet welke…
Wanneer je op het internet een ijsrecept zoekt met gecondenseerd melk, zul je veelal recepten vinden voor ijsjes die gemaakt kunnen worden zonder een ijsmachine. In het artikel ‘Welke soorten ijs zijn er?‘, heb ik…
Inmiddels weet je dat een ‘goed’ ijsje een bepaalde balans moet hebben om een prettige smaak, zoetkracht, smelteigenschappen en schepbaarheid te hebben. Hoe zit dat dan in de praktijk? Hoe ziet een goed gebalanceerd ijsrecept…
Alcoholische dranken zijn een complex ingrediënt in ijs. Naast Ethanol (de naam voor de Alcohol die in dranken aanwezig is), bevatten dranken (vaak) suikers. Het vriespuntverlagende effect van ethanol is relatief hoog (7,4). Je kunt…
Hoe werk je met zout in ijs? Zout heeft enorm veel functies, een daarvan is het laten uitblinken van andere aanwezige smaakmakers. Zout is in de ijsbereiding wel een ingrediënt waar je voorzichtig mee om…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘IJssalon Rémon Recept Sjabloon’!