Conference Peren Demi-ijs
Belangrijke informatie bij mijn ijsrecepten
Alle recepten geven een compositie tussen 740 en 760 gram, exclusief eventuele vullingen. Dit kan in de meeste ijsmachines verwerkt worden en geeft ongeveer 1 liter ijs. Je kunt natuurlijk zelf op- of afschalen.Zelf Conference Peren Demi-ijs maken
Ben je op zoek naar een recept voor een heerlijk perenijsje? Dit Conference Peren Demi-ijs heeft een heerlijke balans tussen het romige en volle van een roomijs en het frisse van een fruitsorbet.
Receptenbundel Demi-ijs
- Karnemelk Framboos Demi-ijs
- Karnemelk Aardbei Demi-ijs
- Kiwi Demi-ijs
- Conference Peren Demi-ijs
Slechts € 6,49 – direct in huis, onbeperkt afdrukken & vies maken is dus geen probleem!
Op de website van Vakblad IJS! stond dat dit het ijsje is voor de Gouden IJsspatel 2024. Mooie reden om eens met peren aan de slag te gaan.
In dit recept geef ik twee opties. Een mogelijkheid voor een recept wanneer je geen refractometer hebt en een optie voor wanneer je wel een refractometer hebt. Met een refractometer behaal je een perfecte compositie die past bij de eigenschappen van jouw grondstoffen.
Bereiding verdeeld over 2 dagen
Het bereiden van dit Conference Peren Demi-ijs, gebeurt over 2 dagen. Op de eerste dag maak je het roomijsdeel klaar, hier zitten de bindmiddelen in verwerkt voor het gehele recept. Dit deel moet een nacht in de koelkast rijpen.
Op de tweede dag maken we het sorbetdeel, deze mengen we vervolgens door het voorbereide roomijsdeel. Voor het sorbetdeel gebruiken we een koude methode, zo kunnen we de Conference Peren zo fris mogelijk verwerken. Gebruik bij voorkeur lekkere rijpe peren. De mijne begonnen al wat plekjes te krijgen. Dat ziet er niet appetijtelijk uit, ze zijn wel erg krachtig en lekker van smaak! Prima in een ijsje te verwerken dus.
Over ijsrecepten met (gecombineerde) stabilisatoren en/of emulgatoren
Een ijsrecept waarin diverse stabilisatoren en/of emulgatoren zijn verwerkt, zijn vaak langer lekker en houdbaar dan ijsrecepten waar deze niet inzitten. Er is minder krimp van ijs, er kan meer luchtopslag zijn, er is betere onderdrukking tegen (grote)ijskristalvorming na temperatuurschommelingen. Een ijs met dergelijke middelen blijft dus langer een aangenaam mondgevoel houden dan receptuur waarin dit niet verwerkt is. Het ijsje blijft langer lekker!
- Meer informatie over Stabilisatoren.
- Meer informatie over Emulgatoren.
- Gebruik voor het afwegen van stabilisatoren en emulgatoren een precisieweegschaal.
- Meng een stabilisator en/of emulgator altijd extreem goed door de andere droge stoffen – bijvoorbeeld suikers – voordat je het toevoegt.
- Wil je een andere Gecombineerde Stabilisator-Emulgator (Neutro) of eigen samenstelling van stabilisatoren en/of emulgatoren gebruiken? Dat kan. Let wel altijd goed op de dosering en hydratatietemperatuur. Zie dit artikel voor handvatten en richtlijnen: Zelf stabilisatoren met een emulgator combineren, hoe doe je dat?
Veelgestelde vragen bij ijsrecepten
Klik op één van de vragen voor een antwoord.Foutje gevonden?
Je kunt het mij laten weten zodat ik het kan bijwerken 🙂 Geef een foutje door.