Wat is (consumptie)ijs?
Wanneer je wilt gaan beginnen met het bereiden van je eigen ijssoorten, is het handig allereerst eens stil te staan bij wat nu eigenlijk een ijs is. Achter het maken van een lekker ijs zit…
Wil je zelf ijs leren maken? Binnen deze categorie vind je alle benodigde basisinformatie om te beginnen met zelf ijs maken. Leer de essentiële stappen, zoals het kiezen van de juiste ingrediënten en het gebruik van een ijsmachine.
Heb je de basis onder de knie? Dan kun je experimenteren met diverse smaken en texturen. Voeg vers fruit, kruiden, of zelfs chocolade toe om unieke combinaties te creëren. Zelf ijs maken biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en personalisatie.
Bekijk mijn uitgebreide kennisartikelen en recepten om je vaardigheden verder te ontwikkelen en je eigen heerlijke ijs te maken. Laat je inspireren en maak het zo gek als je zelf wilt!
Wanneer je wilt gaan beginnen met het bereiden van je eigen ijssoorten, is het handig allereerst eens stil te staan bij wat nu eigenlijk een ijs is. Achter het maken van een lekker ijs zit…
Zoals ik in ‘Wat is (consumptie)ijs?‘ besproken heb, bestaat ijs voor een aanzienlijke hoeveelheid uit water. Water is het enige component in ijs dat bevriest tot ijs, natuurlijk ondergaan andere componenten ook verandering, maar ze…
Zoals ik in ‘Wat is (consumptie)ijs?‘ besproken heb, bestaat een ijs uit water en suikers met daarbij soms vetten en vaak gas. Nu is het zo dat overal ter wereld de voorkeuren voor ijs anders…
Suikers in ijs brengen niet alleen een zoete smaak door hun ‘relatieve zoetkracht’ (RZK), maar ook vriespuntonderdrukking! Door suiker te gebruiken in het ijs, kun je dus het vriespunt onderdrukken en ervoor zorgen dat een…
In vrijwel iedere gedraaid gevroren ijssoort is in meer of mindere mate vet te vinden. Uitzondering daarop is natuurlijk een fruitsorbet van vetvrije fruitsoorten, maar waarom zitten die vetten in het ijs en waarom zijn…
In veel soorten consumptie-ijs zit lucht. Een belangrijk ‘onzichtbaar ingrediënt’. Waarom zit er eigenlijk lucht in ijs en wat zijn de functies van de lucht? Allereerst zorgt lucht in ijs ervoor dat het ijs geen…
Een goed roomijs kunnen de meeste van ons denk ik wel waarderen. Maar wat is nu precies de rol van al die zuivel? Wat doen melk, room, yoghurt of zelfs boter in het ijs? Wat…
Wanneer je zelf ijs wilt gaan maken, vraag je jezelf misschien af waarom er stabilisatoren in ijs zitten. Wat doen ze precies? Kun je ook een ijs maken zonder een stabilisator? Wat als ik helemaal…
Wanneer je zelf ijs wilt gaan maken, vraag je jezelf misschien af waarom er emulgatoren in ijs zitten. Wat doen ze precies? Kun je ook een ijs maken zonder een emulgator? Wat als je helemaal…
Wanneer je wilt beginnen met het maken van je eigen ijs, is het handig om goede gereedschappen te hebben. Om te beginnen met ijsbereiding, heb je helemaal niet zulke luxe producten nodig. Je kunt bijvoorbeeld…
Je bent dan één van de eersten die mijn nieuwe kennisartikelen en recepten ontvangt. Bovendien ontvang je gratis het ‘IJssalon Rémon Recept Sjabloon’!